در جشنواره HSE به دنبال همگرایی و مشارکت بیمهها هستیم/ تا اجرای درست و دقیق HSE در صنعت ساختمان فاصله داریم
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی با یادآوری این موضوع که تا اجرای درست و دقیق HSE در صنعت ساختمان فاصله داریم تاکید کرد: اما چنانچه نگرش و آگاهی ما نسبت به موضوع بیشتر شود و کارشناسان با مهارتی در این زمینه پرورش دهیم، به اهداف موردنظر در این زمینه نزدیک خواهیم شد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی با یادآوری این موضوع که تا اجرای درست و دقیق HSE در صنعت ساختمان فاصله داریم تاکید کرد: اما چنانچه نگرش و آگاهی ما نسبت به موضوع بیشتر شود و کارشناسان با مهارتی در این زمینه پرورش دهیم، به اهداف موردنظر در این زمینه نزدیک خواهیم شد.
مجید شارقی با تاکید بر اینکه باید دقت کنیم فرهنگسازی فقط با اجبار و تنبیه راه بهجایی نمیبرد، آن هم وقتیکه پای رعایت اصول ایمنی، بهداشت و حفظ محیطزیست در میان باشد در گفتوگو با «صما» تاکید کرد: در دین ما جهت ترویج رفتارهای مناسب خوف و رجا کنار هم آمده است، ولی بیشتر مواقع ما در HSE، از خوف آن استفاده کردهایم ولی شاهد هستیم موفقیت چشمگیر نبوده است.
شارقی بابیان اینکه زمان آن رسیده است با طرحی نو، علمی و با فرهنگسازی ترویجی به موضوع نگاه کنیم و این رسالت جشنواره نشان تعالی HSE است خاطرنشان ساخت: قطعاً تشویق کردن و انگیزه مثبت دادن به شرکتها، مجریان و پیمانکاران ساختمانی و حتی مالکان مجتمعهای ساختمانی، آنها را بهسوی رقابت و مشارکت بیشتر و سازنده سوق میدهد، البته میبایست جلو آفتهای آن را گرفت که مبتلا به عدم دقت در ارزیابی نشود که خوشبختانه کمیته نشان تعالی HSE در وزارت راه و شهرسازی تشکیلشده است که نتایج ارزیابیها را بررسی، تصدیق و صحه گزاری میکند.
وی گفت: فرهنگ ایمنی مجموعهای از باورها، دانش و رفتارهای افراد است که آنها را در برابر حوادث و خطرات زندگی مصون میدارد. فرهنگ ایمنی باید قبل از ورود فرد به محیط صنعتی در ذهن و فکر جامعه ایجاد گردد. و بهعنوان یک مهارت شغلی که آنها را در برابر آسیبهای جسمی و خسارات مالی ناشی از حوادث بیمه میکند را فراگیرند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی با یادآوری این موضوع که مطمئن هستم تا اجرای درست و دقیق HSE در گروه ساختمان فاصله داریم، ولی شروع را باید با قدرت و صلابت بیشتر پیگیری کنیم تصریح کرد: چنانچه آگاهی ما به موضوع بیشتر شود و کارشناسان با مهارت پرورش دهیم، به اهداف نزدیک میشویم.
وی افزود: شک نداریم حرکت ایجادشده حتی باوجود مشکلات به مسیر درست هدایت میشود.
شارقی با یادآوری این موضوع که تغییر نگرش، افزایش سطح آگاهی و تغیر رفتارها سه عامل تبدیلشدن hse به فرهنگ است گفت: موضوع ارتقای سطح HSE، در این جشنواره، محدود به امسال نیست و این شروع کار است، سال اول ما باید مشخص کنیم کجا قرار گرفتهایم، یعنی نتایج ارزیابیهای HSE، میزان رعایت این مقررات را به ما نشان میدهد، بهمحض اینکه نتایج مشخص شد باید برنامههای خودمان را برای رفع ایرادات با همکاری کلیهی دستگاهها آغاز کنیم البته با نگاه حمایتی، آن موقع است که میزان ارتقای HSE را میتوانیم بسنجیم.
وی با تاکید بر اینکه قطعاً وقتی ما بدانیم که بهطور علمی و فنی در امر HSE دارای چه اشکالات هستیم آگاهی که به ما دادهشده است خود ارتقای میزان رعایت HSE را به وجود میآورد گفت: بیشتر حوادث صنعت ساختمانی و عمرانی ناشی از ضعف آگاهی است و بنابراین در جهت تبدیل HSE به فرهنگ نیاز به روشهای انگیزشی هست.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی تاکید کرد: بخش مهمی از کارکردهای انگیزشی در HSE به جامعهای که افراد در آن زندگی میکنند، فرصتها و فرهنگ HSE سازمانی مربوط میشود.
وی با یادآوری این موضوع که در جشنواره از طریق کارگاههای hse سطح آگاهی افزایش خواهد یافت و برگزاری نمایشگاه با فناوریهای نوین این عرصه آشنا خواهیم شد اظهار کرد: این جشنواره شروعی برای افزایش سطح آگاهی است تا گروههای مهندسین، شرکتهای سازنده و پیمانکاران و حتی اساتید و دانشجویان در این زمینه به ارتقای فرهنگ hse در محیطهای کاری و زندگی کمک کنند.
شارقی همچنین با تاکید بر اینکه رسالتی که ما در ادارات کل و حوزه مسکن و ساختمان داریم، ترویج مباحث ۲۲ گانه مقررات ملی ساختمان و نظارت و کنترل آن است تاکید کرد: باید باور داشته باشیم که تمامی مقررات ملی ساختمان از مبحث ۳ مقررات ملی ساختمان که با حریق شروع میشود تا مبحث ۲۲ که با مراقبت و نگهداشت ساختمانها تمام میشود، همگی الزامآور هستند.
وی همچنین با تاکید بر اینکه مبحث ۱۲، یکی دیگر از شاخصههای HSE است که به ایمنی و حفاظت در حین اجرا تمرکز دارد تاکید کرد: در نشان تعالی HSE معیارهایی که در نظر گرفته شدهاند، هم برای ایمنی ساختمان کاربرد دارند و هم برای کارگاههای ساختمانی.
وی با تاکید بر اینکه در این جشنواره به دنبال همگرایی و مشارکت بیمهها در HSE هستیم تاکید کرد: با پیادهسازی اصول HSE، کاهش قابل ملاحظهای در هزینههای مستقیم و غیرمستقیم ایجادشده، بهرهوری نیروی انسانی افزایشیافته، سطح عمومی سلامت جامعه ارتقا پیدا میکند و از پیدایش مشکلات قانونی برای پیمانکاران و فعالان اقتصادی جلوگیری میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی با یادآوری این موضوع که نشان تعالی HSE، تجلی همگرایی مرجع علمی و فنی است و قطعاً به توان عملیاتی HSE کمک خواهد کرد گفت: زمانی که شما از مدلی استفاده میکنید که مبنای آن ارزیابی است و قصد مشخص کردن مسیر و راه رسیدن به تعالی در HSE را دارید، ناگزیرید ابزارهای آن را مشخص کنید.
منبع: Samair.ir